HOE JE BELASTINGEN TE BETALEN ALS NIET RESIDENT IN SPANJE ?

Je weet dat als eigenaar van een onroerend goed in Spanje je belastingen dient te betalen, enerzijds IBI  (onroerend goed belasting aan de gemeente, in de regio Alicante beter gekend als SUMA ) en anderzijds model 210 (belastingen eigenaar NIET RESIDENT IN SPANJE). 

Dit model 210 is een soort inkomstenbelastingen, je dient hier dus je ontvangen huuropbrengsten aan te geven.  MAAR ook als je niet verhuurd dien je deze aangifte in te dienen en te betalen. Er  dient dan een fictieve huuropbrengst  te worden opgegeven (berekend aan de hand van je kadestraal inkomen).  
Opgelet er dient één aangifte per eigendom en per eigenaar te worden ingediend.  Dus staat de woning op 2 namen dienen er 2 aangiftes te worden ingediend, bezit je daar bovenop ook nog een kelder of garage met apart fiscaal inkomen, dient ook hiervoor een aangifte te worden ingediend.


Ingewikkeld ? ...vermijd problemen en laat EC-HELPDESK  dit voor jou verzorgen.

  
Wij bieden 3 mogelijkheden aan :

1. contract FISCALE VERTEGENWOORDIGING en DIENSTEN
Hierbij verzorgen wij alles wat belastingen betreft (dus ook alle aangiftes...) maar helpen je ook met al je kleine of grote problemen in Spanje, zoals oplossen problemen water, electro, hulp bij vertalingen , bijhouden reservesleutels  ...kortom wij zijn je aanspreekpunt bij eender welk probleem. Met onze jarenlange ervaring een zekerheid in een vreemd land.
We treden ook op als je FISCAAL VERTEGENWOORDIGER in Spanje (door de Spaanse fiscale administratie is het voorgeschreven dat elke NIET IN SPANJE WONENDE eigenaar van een onroerend goed in Spanje een Fiscaal vertegenwoordiger dient te hebben !!)
Hiervoor rekenen wij een jaarlijks honorarium van 107euro EX BTW 

2. opmaak,berekenen, regelen van de betaling ... van je model 210
Wij zorgen voor  opmaak, berekening en ook de betaling en verdere afwerking van het model 210.

Je hoeft je dus verder om niets te bekommeren
Hiervoor rekenen wij een honorarium van 35 euro (ex BTW) per aangifte.  

3. opmaak,berekenen van je model 210
Wij zorgen voor opmaak en de berekening  van het model 210.  Naargelang jouw keuze mailen wij je dan het betrokken document door of je kan het in ons kantoor komen ophalen en jijzelf presenteert het bij je bank ter betaling en verdere afwerking.
Hiervoor rekenen wij een honorarium van 25 euro (ex BTW) per aangifte.

Wens je  je fiscale en/of andere zorgen in Spanje te vergeten, mail ons gewoon je keuze door en wij kontakteren je om de verdere afwerking te regelen.

Ga niet langer verder op horen zeggen door ... of ergens gelezen in ....

Geef je vertrouwen aan een kantoor met meer dan 30 jaar Spanje ervaring. al die jaren werkend met vele Belgen en Nederlanders.

Speel zeker...

speel EC HELPDESK